Chelsea gaat bij de FIFA in beroep tegen opgelegde transferban

22 februari 2019, 12:34

Chelsea heeft besloten om in beroep te gaan tegen de opgelegde straf van een boete van ruim vijf ton en een transferban van twee windows. De Engelse club is het niet eens met de uitkomsten van het door de FIFA gedane onderzoek en zal de sanctie daarom niet zomaar accepteren.

Dat laat Chelsea weten in een officieel statement. 'De club wenst te benadrukken dat het zij het belangrijke werk van de FIFA voor de bescherming van minderjarigen respecteert en volledig heeft meegewerkt aan het onderzoek', staat er te lezen. Bij 63 spelers ging de FIFA wel akkoord, maar bij 29 gevallen niet. 'Chelsea handelde in overeenstemming met de regelgeving en zal daarom binnenkort een beroep indienen bij de FIFA.'

Volgens de voetbalbond heeft Chelsea de regels geschonden van de overdracht en registratie van buitenlandse spelers onder de achttien jaar. Daardoor mogen The Blues tot en met de zomer van 2020 (!) geen nieuwe spelers naar Londen halen en hebben ze een boete gekregen van ruim vijf ton. De FIFA hecht naar eigen zeggen veel waarde aan de handhaving van de regels. Het is verboden om spelers onder de achttien jaar, die niet uit je eigen land komen, in te schrijven. Eerder werden ook FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid gestraft voor dergelijke acties.

Lees ook: FIFA legt Chelsea harde transferban op na overtreden jeugdregels

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen