Buijs over duel met NAC: "Voor hen voelt het als een laatste kans"

22 februari 2019, 13:52

Een kat in het nauw maakt rare sprongen en dat is precies waar Danny Buijs bang voor is richting de uitwedstrijd tegen NAC Breda van zaterdagavond. De coach van FC Groningen is met zijn ploeg bezig aan een goede serie en hoopt die lijn door te trekken tegen de hekkensluiter.

Groningen boekte al vier zeges in 2019, precies evenveel als NAC in het hele seizoen. "Zij hebben veertien van hun zestien punten in eigen huis behaald en dat zegt dus wel iets over hun kracht in het eigen stadion. Ook zijn ze al weken met deze wedstrijd tegen FC Groningen bezig", zegt Buijs op de clubwebsite. "Zelfs voor de uitwedstrijd tegen Ajax van vorige week waren ze al met Groningen-thuis bezig en wat er na zaterdagavond komt, lijkt voor hen ook van ondergeschikt belang. Voor hen voelt de wedstrijd als een laatste kans."

Groningen staat negende en is, ook door de vorm, de favoriet. Dat weet Buijs ook. "We zullen door de buitenwereld wel gezien worden als favoriet, want wij hebben een goede serie en zij een mindere. Maar in deze competitie zijn er voor ons geen wedstrijden die we op tachtig procent zomaar even kunnen winnen. De verhoudingen liggen zoals onlangs bij Willem II-uit. We zullen zelf vooral weer dezelfde energie moeten leveren als vorige week en hebben zelf ook veel invloed op hoe we voor de dag zullen gaan komen. Iedereen moet weer honderd procent gaan, anders is het niet goed genoeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen