Ten Hag blij met verplaatsen: "Goed voor het NL'se voetbal"

22 februari 2019, 14:02   Bijgewerkt: 22 februari 2019, 14:35

Erik ten Hag reist met een vrijwel fitte Ajax-selectie af naar Den Haag. De oefenmeester moet alleen de langdurig geblesseerde Hassane Bandé en Carel Eiting missen, terwijl achter Bruno Varela en Lisandro Magallán nog een vraagteken staat. Laatst genoemde is vermoedelijk nog niet fit genoeg om bij de selectie te zitten voor het duel met ADO. Verder ging de coach in op de nieuwe datum voor het duel met PEC Zwolle, de status van Lasse Schöne en spel van Andre Onana.

"Het is een beslissing van de KNVB, maar ik ben er heel blij mee", reageerde Ten Hag tijdens de persconferentie over de keuze om het Eredivisie-duel met PEC Zwolle te verplaatsen. "Het is in het belang van het Nederlandse voetbal. Daar zullen we voor strijden. Het geeft ons meer rust en voorbereiding op het duel in Madrid."

{image[331982][right-half][]}Jubileum Schöne

Daarvoor wachten echter eerst nog de duels met PEC Zwolle, Feyenoord (KNVB Beker) en ADO Den Haag. Te beginnen met die laatste. Dat kan voor Schöne het duel worden waarin hij Søren Lerby evenaart met de meeste duels voor Ajax als buitenlander. "Eervol. Dat is voor hem een bekroning, erkenning. Dat is een waardering voor Lasse."

Wel is het de vraag of hij in de basis start: de laatste duels werd de Deen namelijk voortijdig naar de kant gehaald. Ten Hag: "Tegen NAC Breda was het tactisch. Zo kun je ook beginnen, maar je hebt ook te maken met een team. Bepaalde logica moet je in stand houden. Ik vond onze eerste helft tegen NAC Breda ook erg goed."

Onana

Ook werd de oefenmeester gevraagd naar de rol van keeper Onana, die de laatste duels in de fout ging of bijna in de fout ging. "Daar hebben we wel over gesproken", erkende Ten Hag. "Dat is een afweging van de speler. Hij moet de keuzes maken in het veld."

Tot slot ging het ook nog even over de acties van de ADO Den Haag-'fans', die in de nacht van donderdag op vrijdag in Amsterdam borden, bouwwerken en muren hebben beklad. De club uit de Hofstad sprak er schande van en de Ajax-coach deed niet anders. "Je moet het op het veld laten zien", vond hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen