Van Bronckhorst: "Meestal gaat het goed in topduels"

22 februari 2019, 14:51

Liefst drie van de vijf wedstrijden die Feyenoord speelde in 2019, gingen verloren. Dit gebeurde allemaal in uitwedstrijden. Dat is geen vooruitzicht richting de wedstrijd tegen PSV van komende zondag. Giovanni van Bronckhorst rekent er echter op dat zijn ploeg dan een ander gezicht laat zien.

Betere vorm 

Tegen FC Groningen ging de ploeg afgelopen weekend met 1-0 onderuit. "Te veel spelers waren niet in vorm", zei Van Bronckhorst vrijdagmiddag. "Zondag moeten we een andere wedstrijd spelen en dat kan, dat hebben we al eerder laten zien. Meestal gaat het goed in de topwedstrijden. Tegen Groningen waren teveel spelers niet in vorm." Gemakkelijk zal het niet worden, beseft Van Bronkchorst. "PSV gaat natuurlijk vol voor het kampioenschap. Zij móéten en daar kunnen wij van profiteren. Zij zullen ruimtes moeten laten, zo was dat in onze thuiswedstrijd ook."

De coach hoopt met zijn ploeg te kunnen profiteren van het feit dat PSV moet winnen. "Elk puntenverlies is nadelig voor PSV. Zij gaan er vol voor. Daar moeten wij ook van kunnen profiteren, dat zij moeten. Zij gaan ruimtes laten", zegt de coach, die sowieso niet kan beschikken over Eric Botteghin, Justin Bijlow en Yassin Ayoub. Daarnaast heeft de coach enkele vraagtekens in zijn selectie. "Van een aantal spelers weet ik nog niet of ze kunnen spelen zondag", zei de trainer zonder namen te noemen.

Beslissend

Feyenoord speelt zondag de belangrijke wedstrijd in Eindhoven en neemt het enkel dagen later op tegen Ajax in de halve finale van de beker. Laatstgenoemde wedstrijd is belangrijker volgens Van Bronckhorst. "We weten dat de wedstrijd tegen PSV nog niet beslissend is voor de strijd om plek drie. Een nederlaag tegen Ajax zou het einde van ons bekeravontuur betekenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen