Olde Riekerink zinspeelt op basisplaats Johnsen en mist Schaars

22 februari 2019, 15:04

Dennis Johnsen staat voor zijn basisdebuut bij SC Heerenveen. De buitenspeler die in de winterstop over kwam van Ajax klopt op de deur in Friesland en lijkt Nemanja Mihajlovic op de bank te houden. Wie er tegen Fortuna Sittard in elk geval niet bij is, is Stijn Schaars. De captain van de Friezen ligt naar verwachting twee á drie weken uit de roulatie.

Dat heeft trainer Jan Olde Riekerink verteld tijdens het persmoment. "Dennis is drie keer goed ingevallen", zei hij tegenover de Leeuwarder Courant. Al wilde de coach diens concurrent Mihajlovic ook niet direct afschrijven. "Nemanja zal altijd een optie blijven. Hij heeft tegen PEC en PSV wel voor een assist gezorgd."

Na de remise tegen PSV wil Olde Riekerink ook tegen Fortuna Sittard een goed resultaat boeken. Vooral omdat hij een stijgende lijn ziet. "Ik heb nu wel het idee dat we een ploeg hebben die de goede punten weet te benutten en de minder goede punten probeert te herstellen", vindt hij. "Je gaat me nu vast dingen vragen over het degradatiespook, maar iedereen wil daar weg. Ik gebruik wel eens het argument dat het heel dicht bij elkaar staat, maar dat maakt uiteindelijk vrij weinig uit. Je staat waar je staat en dat is te laag."

In Sittard zijn naast Schaars ook verdedigers Doke Schmidt en Sherel Floranus nog niet fit genoeg om te starten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen