Poldervaart denkt dat het nog lang spannend blijft in Eredivisie

22 februari 2019 – Excelsior blijft punten sprokkelen en staat inmiddels op de veertiende plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben momenteel 25 punten en zullen dus nog een paar keer moeten winnen om lijfsbehoud te bewerkstelligen, weet Adrie Poldervaart.

Poldervaart denkt dat het nog lang spannend blijft in Eredivisie

De coach weet dat nummer zestien FC Emmen slechts een punt minder heeft. Pluspunt is dat Excelsior ook weet dat de ploegen boven de Rotterdammers niet veel punten meer hebben. "Ik denk dat je over vier of acht weken nog steeds kan zeggen hoe spannend het is", zegt Poldervaart tegen RTV Rijnmond. De coach is bekend met de zogenaamde grens van 34 punten. Dat aantal is normaliter genoeg voor lijfsbehoud. "Als ik de zekerheid heb dat het genoeg is, dan vind ik het belangrijk. Maar die zekerheid heb je niet."

Zaterdagavond wacht de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat duel is speciaal voor keeper Alessandro Damen, die als kind groot fan was van de club. "Als tienjarig jochie kwam ik daar wekelijks en ging ik mee met mijn opa en vader", zegt Damen, die zaterdag voor het eerst in het stadion van Utrecht gaat spelen. "Vroeger droomde je er wel van om op dat veld te staan. Ik heb ook al veel positieve berichten van mijn vrienden gekregen, maar ze hebben niet gevraagd of ik minder mijn best wil doen", zegt hij lachend.

Eredivisie

gerelateerd