Herzieningsverzoek PEC Zwolle afgewezen door KNVB

22 februari 2019, 20:01   Bijgewerkt: 22 februari 2019, 20:36

De soap rond het verzetten van de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle heeft een nieuw hoofdstuk gekregen. De KNVB heeft het verzoek van de Zwollenaren afgewezen om de wedstrijd alsnog op 2 maart te laten spelen. De Zwolse clubleiding overweegt volgens De Stentor een gang naar de rechter.

'In het belang van het Nederlandse voetbal' besloot de bond de wedstrijd naar woensdag 13 maart te verplaatsen. Doordat de competitiewedstrijd op een later moment wordt afgewerkt, heeft Ajax meer tijd om zich voor te bereiden op de returnwedstrijd tegen Real Madrid in de Champions League.

De beslissing van de KNVB leverde de nodige kritiek op, met name uit het PEC Zwolle- en PSV-kamp. "Dit is gewoon competitievervalsing en voor ons volstrekt onacceptabel", zei PEC-voorzitter Adriaan Visser tegenover het Algemeen Dagblad. PSV-directeur Toon Gerbrands sprak woorden van gelijke strekking. "De KNVB beslist nu op eigen houtje dat ineens een wedstrijd uit een speelronde wordt geplukt, waardoor gaten in de stand gaan ontstaan. Daarmee wordt de competitie op allerlei manieren beïnvloed", vertelde hij aan het Eindhovens Dagblad.

Meer reacties:

PEC Zwolle-fans: "Aan Jan met de pet wordt eens niet gedacht"

Ten Hag blij met verplaatsen: "Goed voor het NL'se voetbal"

Van Bommel snapt helpende KNVB: "Maar niet op deze manier"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen