Bosz denkt dat Sinkgraven als linksback wereldtop kan halen

22 februari 2019, 21:20

Peter Bosz dicht Daley Sinkgraven nog altijd een grote toekomst toe. De trainer van Bayer Leverkusen denkt dat de Ajacied de kwaliteiten heeft om bij een absolute topclub terecht te komen. De oefenmeester vindt wel dat Sinkgraven (23) zich volledig moet richten op de linksbackpositie.

In een uitzending van Inside Ajax zegt Bosz dat Daley als linksback een openbaring voor hem was. "In de tijd dat ik trainer van Ajax was, heeft Daley geweldig gespeeld. Lasse (Schöne, red.) was heel belangrijk op zes, Daley minstens zo belangrijk op de linksbackpositie", zijn de lovende woorden van de Leverkusen-coach.

Door blessureleed is Sinkgraven de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks aan spelen toegekomen. Zijn lange afwezigheid was voor Ajax aanleiding om Nicolás Tagliafico aan te trekken. "Nu heeft hij met Tagliafico een geweldige speler voor zich staan. Dat is niet makkelijk voor hem. Als ik hem was, zou ik niet teruggaan naar het middenveld. Ik denk dat als hij als linksback de absolute wereldtop kan halen."

Sinkgraven zelf weet niet of hij het advies van Bosz gaat opvolgen. "Ik weet niet of ik nooit meer op het middenveld wil spelen. Ik heb natuurlijk maar één seizoen als linksback gespeeld, maar dat was wel een prima seizoen. Maar ik heb ook goede seizoenen op het middenveld gespeeld", aldus de Ajax-verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen