Steijn heeft geen goed woord over voor video-arbiter Van de Graaf

23 februari 2019, 00:21

Maurice Steijn vindt dat videoscheidsrechter Edwin van de Graaf zijn werk vrijdagavond niet goed heeft gedaan. De trainer van VVV-Venlo is van mening dat zijn ploeg een strafschop had moeten krijgen toen Christian Kum in het strafschopgebied naar de grond werd getrokken door Lennart Czyborra. Van de Graaf corrigeerde Erwin Blank niet en greep eveneens niet in toen de dienstdoende scheidsrechter vlak voor tijd Heracles wél een penalty gaf.

De beslissing van de arbitrage om Heracles een strafschop te geven, vindt Steijn terecht. "Maar ik vraag me af wat De Graaf in die caravan aan het doen is. Volgens mij hadden we met Kum ook een overduidelijke penalty moeten hebben. Dat is voor mij onverklaarbaar. Vanaf de bank zagen we dat Kums shirt bijna werd uitgetrokken. Ik vond het zelfs een zwaardere overtreding dan die van Röseler. Hoe duidelijk wil je het hebben? Ik weet niet wat hem bezielt om hier geen penalty voor te geven", aldus Steijn tegenover FOX Sports.

Niet alleen verloor VVV de wedstrijd met 0-1, ook raakten de Limburgers vroeg in het duel Jerold Promes kwijt. Hij liep een ernstige knieblessure op, waardoor de wedstrijd twintig minuten stillag. "Zijn blessure heeft een ongelooflijke impact gehad op de spelers, zeker in de tweede helft. Je ziet gewoon de schrik en de tranen in de ogen bij de jongens, want het is een maatje waar ze elke dag mee trainen. Ook op de bank kregen we snel door dat het heel slecht was. Dan is iedereen aangeslagen, maar je moet door."

Lees ook: Wormuth: "Soms moet je een beetje geluk hebben in het voetbal"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen