Dapper Australië strijdend ten onder

Koen Freriks
18 juni 2006, 19:50

Brazilië heeft zich geplaatst voor de volgende ronde. Australië bleek niet goed genoeg om te stunten, maar kon lang hopen op een verrassing. Pas vlak voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Voor Guus Hiddink en Australië is er nog niets aan de hand. Een gelijkspel tegen Kroatië is naar alle waarschijnlijkheid genoeg voor een plaats bij de laatste zestien.

Brazilië begon een stuk feller aan de wedstrijd dan afgelopen week. De ploeg had duidelijk door dat het beter moest, maar of het beter kon was een tweede. Het was zwoegen tegen het fanatieke Australië, dat geen enkele angst kende voor de favoriete Brazilianen. Brazilië was de sterkere ploeg, maar tot grote kansen kwam het niet. Alleen een schot van Kaká zorgde voor gevaar in de beginfase.

Ronaldo kwam in de eerste helft beter voor de dag dan tegen Kroatië, maar het was wel duidelijk dan de aanvaller zijn vorm niet in een paar dagen had hervonden. Wel leek hij zich meer in te zetten, maar het lukte telkens net niet. De voor de geblesseerde Popovic ingevallen Bresciano schoot op slag van rust nog gevaarlijk op het Braziliaanse doel.

Een klap voor Guus Hiddink en zijn ploeg, maar van opgeven was geen sprake. Australië richtte zich meer op de aanval en kreeg al vrij snel een grote kans. Harry Kewell mocht voor open doel inschieten, nadat doelman Dida de bal losliet. Kewell miste. Maar bij die kans leek het niet te blijven. Brazilië liet Australië komen en kon niet doorzetten.

De kans(jes) bleven komen voor Australië, maar de kwaliteit van Brazilië voorkwam de gelijkmaker. Hiddink nam geen genoegen met een klein verlies en haalde verdediger Moore er uit voor aanvaller Aloisi. Er kwam meer ruimte voor Brazilië, maar Australië bleef goed op de been. Voor Ronaldo was het na 70 minuten voorbij. Robinho kwam in de ploeg en zorgde gelijk voor meer gevaar.

Brazilië is door naar de tweede ronde, maar heeft nog geen indruk gemaakt. Voor Australië is er weinig aan de hand. Een gelijkspel tegen Kroatië is waarschijnlijk genoeg om door te dringen tot de achtste finales.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen