Transferweekje: Stams naam valt bij Feyenoord, drukte Overmars

23 februari 2019, 12:01

De transfermarkt is in Nederland al drie weken gesloten, maar de geruchtenmolen draait nog altijd. Ook de afgelopen week werd er weer veel in de wandelgangen gefluisterd. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Stams naam valt bij Feyenoord

Dick Advocaat blijft de droomkandidaat van Feyenoord, maar ook Jaap Stam wordt genoemd in De Kuip. Dat vertelde Martijn Krabbendam, clubwatcher voor Voetbal International, vrijdag bij Veronica Inside. "Bij een deel van Feyenoord is hij zeker een optie." Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, liet zich deze week in vergelijkbare woorden uit over Advocaat en Stam. De kans zou aanwezig zijn dat Feyenoord over aantal maanden terugkomt bij de Kleine Generaal, maar wil en kunnen de Rotterdammers daarop wachten? Veel zal ook afhangen van de andere kandidaten op het Feyenoord-lijstje, waaronder dus Jaap Stam. Al valt zijn naam op dit moment vooral in de bekende wandelgangen.

{image[327508][right-half][]}Drukke weken voor Overmars

Wie denkt dat Marc Overmars na de transferwindow even goed op vakantie kan, komt bedrogen uit. De directeur voetbalzaken van Ajax moet vol aan de bak om de aanstaande leegloop op te vangen. Volgens De Telegraaf is hij druk in gesprek met Timothy Fosu-Mensah, in wie men de ideale opvolger ziet van Matthijs de Ligt. De captain van Ajax wordt volop gelinkt aan FC Barcelona, Manchester City, Paris Saint-Germain en Bayern München. Tevens zijn bijvoorbeeld Kik Pierie en Ritsu Doan, die recentelijk een bezoek brachten aan de Johan Cruijff Arena, in de picture bij Overmars. Verder meldde Corriere dello Sport interesse van Napoli in Kasper Dolberg. Dus vakantie? Nee, dat zit er voorlopig niet in.

Toekomst Sarri

Als Chelsea zondag de finale van de League Cup verliest van Manchester City, dan moet oefenmeester vertrekken bij The Blues. Dat is de conclusie die diverse Engelse media hebben getrokken. Voor Sarri, die zelf volgens Italiaanse media alweer in de belangstelling staat van AS Roma, staat al een flinke rij opvolgers klaar. Sky Sports weet dat Frank Lampard en Zinedine Zidane twee kandidaten zijn voor de opvolging van de Italiaan. Eerstgenoemde is naar eigen zeggen alleen bezig met zijn werk bij Derby County, terwijl Zidane een flink eisenpakket zou hebben. In dat kader valt de transferban die Chelsea vrijdag krijg twee keer zo zwaar in Londen. 

{image[329973][right-half][]}Chabot in beeld bij Europese subtop

Met pas negentien wedstrijden voor FC Groningen in de benen, kan Julian Chabot een transfer maken naar een Europese topcompetitie. Atalanta, Sampdoria en Lille houden de 21-jarige Duitse verdediger in de gaten, meldde RTL Sport. Ook vanuit Duitsland wordt Chabot gevolgd. Onder meer Werder Bremen zou volgens Fussballtransfers interesse hebben getoond in Chabot. In de jeugd van RB Leipzig werd hij ooit te licht bevonden, maar via Sparta en nu Groningen lonkt nu alsnog een stap naar de subtop van Europa.

Transferdeals in februari

De transfermarkt is al dicht, maar hoe dichter de deadlines ook in andere landen naderen, hoe meer transfers nog worden afgerond. AZ verscheurde het huurcontract van Dorin Rotariu, die door Club Brugge is verkocht aan FC Astana, ADO Den Haag liet [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346378/ado-den-haag-neemt-per-direct-afscheid-van-huurling-zhang/,_blank,Yuning Zhang] gaan, VVV-Venlo nam afscheid van [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346322/vvv-maakt-foutje-en-noemt-verkeerde-nieuwe-club-samuelsen/,_blank,Martin Samuelsen], die uiteindelijk toch naar FK Haugesund bleek te verkassen en NEC zag [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346332/nec-laat-overbodige-buwalda-naar-finse-competitie-vertrekken/,_blank,Robin Buwalda] gaan. Ook kwamen er nog transfervrije spelers naar de Eredivisie: Fortuna Sittard haalde [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346287/fortuna-sittard-legt-mac-intosch-voor-de-rest-van-dit-seizoen-vast/,_blank,Calvin Mac-Intosch], De Graafschap versterkte zich met aanvaller [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346199/de-graafschap-slaat-toe-en-haalt-buitenkansje-bahoui-binnen/,_blank,Nabil Bahoui] en FC Eindhoven trok [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346330/fc-eindhoven-haalt-spits-cicilia-terug-op-nederlandse-velden/,_blank,Rigino Cicillia] aan. Een hoop Done Deals in februari en mogelijk komt die van Oussama Tannane er nog bij. De bij FC Utrecht verbannen aanvaller heeft volgens het [a,https://www.ad.nl/transfer-talk/verenigde-staten-lonken-voor-geschorste-tannane~a3249c21/,_blank,Algemeen Dagblad] zijn zinnen gezet op een vertrek naar de Verenigde Staten. De Done Deals vliegen je om de oren in toch al eind februari.

Volg het laatste transfernieuws ook via onze Facebook-pagina Transferupdate!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen