De Jong zet zinnen op langer verblijf bij De Graafschap

23 februari 2019, 10:40

Er moeten rare dingen gebeuren, wil Henk de Jong voor komend seizoen vertrekken bij De Graafschap. De 54-jarige Fries blijft zo goed als zeker trainer in Doetinchem, zo meldt De Gelderlander. "Ik doe alles op gevoel. En het gevoel is goed", aldus De Jong zelf.

"Ik werk bij een van de mooiste clubs van Nederland", zegt de coach tegen de regionale krant. "Voor de winterstop kreeg ik een aanbieding uit het buitenland. Ik kon bij die club vier keer meer verdienen dan bij De Graafschap. Maar wij stonden op dat moment onderaan en ik vond dat ik het niet kon maken om weg te lopen. Dan zou ik nooit meer kunnen slapen. Ik laat deze club niet zomaar in de steek. Ik voel me gelukkig bij De Graafschap. Maar er moeten wel mogelijkheden zijn om ons te blijven ontwikkelen. Voor mijn gevoel valt er nog meer uit te halen."

Toch bestaat de kans dat De Graafschap onder De Jong degradeert naar de Eerste Divisie. "Daar loop ik niet voor weg. Dan bouwen we rustig door. Maar we willen erin blijven. Daar doen we alles aan. De Eredivisie is het allermooiste dat er is. Zelfs als we onderaan staan. Als wij ons handhaven, hebben we alles eruit geperst wat erin zit", zegt de Drachtster,

Ondanks de degradatieperikelen, heerst er rust rondom de positie van De Jong. "Dat is fijn. De mensen in de Achterhoek zijn reëel. Goed is goed, slecht is slecht. Als we met 8-0 verliezen of slap spelen, snap ik dat supporters kritisch zijn. Daar heb ik zelf ook een hekel aan. De aanhang is een van de redenen om langer bij de club te blijven. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. De steun en sfeeracties van onze fans zijn heel speciaal. Daarom wil ik ze ook graag vermaken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen