Pierie had bij Ajax - Real Madrid speciale aandacht voor Ramos

23 februari 2019 – Kik Pierie bezocht vorige week Ajax - Real Madrid om vooral Sergio Ramos live aan het werk te zien. Volgens de achttienjarige verdediger van sc Heerenveen ging hij op eigen initiatief naar de Johan Cruijff Arena. "Ik zat er als liefhebber te genieten, maar ik was ook aan het analyseren."

Pierie had bij Ajax - Real Madrid speciale aandacht voor Ramos

Zijn aandacht ging dus vooral uit naar Ramos. "Hij heeft wat verdedigers in de Eredivisie missen", zegt Pierie in de Leeuwarder Courant. "Dan heb ik het over de echte agressiviteit in de duels. Spelers als Ramos gaan er altijd volle bak en met overtuiging in. In verreweg de meeste gevallen komen ze als winnaars uit de strijd."

Net als Ramos acteert Pierie als centrale verdediger. Toch zette Jan Olde Riekerink hem in de eerste seizoenshelft op de linksbackpositie. De trainer had lang liever de vertrokken Dave Bulthuis in het hart van de Heerenveen-defensie. "Daar heb ik flink van gebaald. Het was frustrerend. Ik ontwikkelde me minder snel. Als centrale verdediger word je meer bij het spel betrokken, wordt er leiderschap gevraagd. Je komt meer in de duels. Ik heb er geregeld discussies over gehad met de trainer. Was ik op de linksbackpositie blijven staan, dan zou ik zeker verder hebben gekeken en was ik niet bij Heerenveen gebleven. Dat heb ik zo ook besproken met de club."

Met zijn stormachtige ontwikkeling zal een transfer niet lang uitblijven. In Friesland heeft Pierie nog een contract voor anderhalf seizoen. "Als ik bij Heerenveen nog stappen kan zetten, dan blijf ik en zal ik mijn contract verlengen. Ook omdat de club dan nog wat aan me kan verdienen. Heerenveen is een nest waarin ik al twaalf jaar leef. Daar heb ik veel respect voor."

Ajax

gerelateerd