Onder druk staande Sarri hoopt op Guardiola-scenario bij Chelsea

23 februari 2019 – Chelsea-manager Maurizio Sarri hoopt dat hij net als Manchester City-coach Pep Guardiola de tijd krijgt in zijn eerste seizoen in de Premier League. De manager van de Londenaren staat onder druk na de magere resultaten van de afgelopen maanden en is jaloers op Guardiola, die in zijn debuutseizoen wel het vertrouwen kreeg na een aantal nederlagen.

Onder druk staande Sarri hoopt op Guardiola-scenario bij Chelsea

Dat laat de Italiaan tijdens de persconferentie daags voor de League Cup-finale tegen Manchester City. Volgens Sarri was het debuutseizoen van Guardiola, die het afgelopen seizoen met City de titel pakte, ook niet goed. Toen eindigden The Citizens als derde in de Premier League en reikte het slechts tot de laatste zestien van de Champions League.

"Als je voor een coach als Guardiola kiest, dan weet je als club dat het tijd kost om de spelers aan zijn manier van voetballen te laten wennen", analyseert Sarri. "Die tijd kreeg hij." Of Sarri dat ook krijgt, is maar de vraag. Na een goede start en werd voor de winter gerekend tot titelkandidaat. De laatste maanden is het echter armoe troef, met zes nederlagen. Vooral de verliesbeurten tegen Bournemouth (4-0) en City (6-0) deden pijn. De zesde plaats is een logisch gevolg en volgens de Engelse pers is het einde van het tijdperk Sarri nabij.

De coach zelf wacht rustig af. Hij kan morgen tegen Manchester City wel de League Cup-finale als winnaar afsluiten. "Het enige wat we nodig hebben is een goed resultaat morgen. Of ik onder druk sta, weet ik niet. Daar houd ik me niet mee bezig."

Premier League

gerelateerd