Bayern koploper na rode kaart Rekik, stunt Weghorst

23 februari 2019, 17:30   Bijgewerkt: 23 februari 2019, 19:00

Bayern München is mede dankzij een rode kaart van Karim Rekik weer medekoploper in de Bundesliga. Zonder Arjen Robben werd er met 1-0 gewonnen van Hertha BSC, dat lang stand wist te houden in de Allianz Arena. Wout Weghorst zorgde met VfL Wolfsburg voor een prestatie van formaat. De huidige nummer vijf van de competitie won met maar liefst 0-3 bij Borussia Mönchengladbach

Bayern München – Hertha BSC: 1-0

Nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben kon Bayern met een winstpartij qua verliespunten op gelijke hoogte komen met koploper Borussia Dortmund. Der Rekordmeister moest daarvoor wel het thuisduel tegen het Hertha BSC van Karim Rekik zien te winnen.

In de eigen Allianz Arena duurde het echter lang voordat de thuisploeg het verdedigingsblok van de dappere bezoekers wist te doorbreken. Na ruim een uur spelen werd Javi Martinez de matchwinner door het enige doelpunt in te koppen. Van een slotoffensief van de gasten kwam het niet, mede door een rode kaart van Rekik. De Nederlander haalde Robert Lewandowski neer en mocht vijf minuten voor tijd inrukken. De driepunter zorgt ervoor dat Bayern in punten gelijk komt met Dortmund, dat nog wel een duel tegoed heeft.

Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg: 0-3

Met Wout Weghorst in de aanval en met bankzitter Paul Verhaegh zorgde Wolfsburg voor een stunt bij nummer drie Borussia Mönchengladbach. De subtoppers werden als bezoekers in de openingsfase weggespeeld, maar kwamen vlak voor rust via Yannick Gerhardt tegen de verhouding in op voorsprong. In het tweede bedrijf bleken de gasten dodelijk effectief en dankzij twee treffers van Admir Mehmedi werd het maar liefst 0-3. Wolfsburg staat nu knap vijfde.

Overige uitslagen:

Freiburg – FC Augsburg: 5-1

Mainz 05 – Schalke 04: 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen