NAC en Groningen schieten te weinig op met doelpuntloze remise

23 februari 2019, 22:44

In een rommelige maar boeiende wedstrijd zijn NAC Breda en FC Groningen zaterdagavond weinig opgeschoten met een doelpuntloos gelijkspel. De thuisploeg moest het vooral hebben van haar werklust, maar een doelpunt leverde het niet op. Ritsu Doan was in de blessuretijd van de wedstrijd nog dicht bij de winnende treffer, maar Benjamin van Leer bracht redding - daardoor krijgt het duel geen winnaar.

NAC Breda begon voor het eigen publiek fanatiek aan de wedstrijd. Met lange ballen probeerde de thuisploeg, die na een tijdje wist dat concurrent De Graafschap had gewonnen bij PEC Zwolle, de weer fitte en in de basis begonnen Mitchell Te Vrede te bereiken, maar veel gevaar leverde dat niet op. Een eerste mogelijkheid voor NAC kwam uit een hoekschop. De kopbal van Erik Palmer-Brown verdween in de handen van Sergio Padt.

Ook NAC kreeg nog een goede kans op de voorsprong. Gervane Kastaneer werd in de diepte weggestuurd, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt door Sergio Padt, die de bal via zijn hak met wat geluk in het zijnet zag belanden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Groningen beter in de wedstrijd, terwijl NAC minder begon te voetballen. Van Leer moest voor het eerst reddend ingrijpen op een schot van Ritsu Doan, die zich knap vrijspeelde tussen meerdere NAC-spelers. Een doelpunt viel er niet en daar zal vooral trainer Mitchell van der Gaag blij mee zijn geweest.

NAC kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. De duels werden gewonnen en de eerste kans was ook voor de thuisploeg. Het 'Avondje NAC' leek er eindelijk uit te komen. Korte passeerde met een goede actie aan de rechterkant van het veld zijn directe tegenstander en gaf voor op Te Vrede. De spits van NAC kreeg zijn hoofd alleen niet goed tegen de bal, waardoor zijn inzet ver naast vloog.

Toch was er ook snel een grote kans voor Groningen. Een fout achterin bij NAC gaf Doan de mogelijkheid om op doel te schieten, maar Van Leer redde zijn verdedigers en tikte de bal knap naast. De grootste kans kwam overigens op naam van Reis. De jonge middenvelder probeerde het van afstand en zag zijn snoeiharde schot op de lat belanden. In de tegenstoot daarop ging Padt bijna in de fout. Hij liet een voorzet van Greg Leigh uit zijn handen glippen, maar kon hem net op tijd weer pakken voordat de bal de doellijn passeerde.

Ook aan de andere kant, wat typerend was voor het duel, kwam nog een winnende kans: Matig verdedigend werk van Julian Chabot zorgde ervoor dat de Kastaneer richting het doel van Padt kon schieten, maar zijn wilde poging vloog hoog in de tribunes. Zo eindigde de enerverende wedstrijd dus zonder doelpunten, een resultaat waar vooral Groningen niet tevreden mee zal zijn. Al schieten beide ploegen (te) weinig op met de remise.

Opstellingen en beoordelingen*:

NAC Breda: Benjamin van Leer 6,5; Pele van Anholt 6,5, Menno Koch 6,5, Dorian Dervite 6 (Robert Mühren-), Erik Palmer-Brown 7, Alex Gersbach 6 (Greg Leigh 7); Ramon-Pascal Lundqvist 6,5, Gianluca Nijholt 6; Giovanni Korte 7 (Sullay Kaikai 6), Mitchell Te Vrede 6, Gervane Kastaneer 6

FC Groningen: Sergio Padt 6,5; Deyovaisio Zeefuik 7, Mike te Wierik 6,5, Julian Chabot 6,5, Tim Handwerker 6,5; Ritsu Doan 5,5, Samir Memisevic 6,5, Ludovit Reis 7, Thomas Bruns 6,5 (Mo El Hankouri -); Kaj Sierhuis 5,5 (Illias Bel Hassani 6,5), Mimoun Mahi 6 (Paul Gladon -)

Man of the Match: Ludovit Reis

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen