De Jong dolblij met eerste uitoverwinning: "Dit is nieuw voor ons"

23 februari 2019, 23:03

De Graafschap-trainer Henk de Jong was vol lof over zijn ploeg na de knappe 0-3 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. De Superboeren boekten de eerste zege op vreemde bodem van het seizoen en die werd vrijdag al aangekondigd door de coach. "We trainden, niet normaal. Dan voel je aan dat we hem gingen winnen. Al is het achteraf makkelijk lullen."

Dat vertelde de blije coach tegenover FOX Sports. Youssef El Jebli was een van de uitblinkers bij zijn elftal. "Dat komt omdat we een blok op het middenveld hebben achter hem. Eerst konden we niet ver naar voren spelen, dan werden we overlopen. Nu loopt Youss iedereen aan gort. Hij mag de ruimtes voorin benutten", zei De Jong, die ook mooie woorden had voor winteraanwinst Charlison Benschop.

"Een echte teamplayer. Hij nam ons deze week mee naar de Champions League: Schalke 04 - Manchester City. Hij wilde liever niet zingen, dus hij deed dit. Een uniek mannetje", vond de coach, die ook Nabil Bahoui er nog bij kreeg deze week. Dat wordt kiezen: "Als je iemand haalt met buitenkwaliteit, moet je hem niet op de bank zetten."

Rode kaart

Voor eerst kon hij echter even genieten van de drie punten. De Jong: "Dit is voor ons nieuw, een uitoverwinning. We kunnen lekker een biertje drinken in de bus." Al kwam de zege nog even in gevaar na de rode kaart voor Fabian Serrarens. "Een domme rode kaart. Dat had nog heel zuur kunnen aflopen."

Lees ook: Einde Stam-effect: Graafschap pakt verdiende eerste uitzege

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen