Van Boekel baart opzien met keuze: "Soms is het mindfuck"

23 februari 2019, 23:23

Pol van Boekel baarde zaterdagavond opzien door een voor vrijwel iedereen overduidelijke strafschop voor Fortuna Sittard nog terug te draaien. Bij een 2-4 stand gaf de arbiter vlak voor tijd een pingel aan de thuisclub na een overtreding van Daniel Høegh op Andrija Novakovich. De VAR mengde zich - eveneens verrassend - in het geheel, waarna Van Boekel terugkwam op zijn beslissing. "Achter het scherm staan, is soms een mindfuck", verklaarde hij zijn keuze. Zijn ongelukkige optreden bij FC Utrecht - PSV speelde ook nog door in zijn hoofd.

En dus wilde hij niet weer 'eigenwijs' zijn. "Ik heb de tijd genomen en het vanuit meerdere hoeken bekeken. Høegh zet zijn been ervoor, waarna Novakovich hem raakt. Niet andersom en Høegh maakt daarbij een overtreding", was de uitleg van de arbiter tegenover FOX Sports om de gele kaart voor de verdediger van sc Heerenveen en strafschop terug te draaien.

In eerste instantie dacht Van Boekel dat de VAR zich meldde omdat geel misschien te licht gestraft was. "Maar toen hoorde ik dat hij het geen strafschop vond. Dus heb ik goed naar de beelden gekeken. Je wilt niet achteraf balen omdat je niet nauwkeurig hebt gekeken." En zo nam hij het advies van de VAR over. "Je wilt niet weer eigenwijs zijn en bij je beslissing blijven."

Onderwerp van discussie

En dus werd de pingel ingetrokken tot verbazing van bijna iedereen. Daardoor ging ook Van Boekel na het duel weer twijfelen. "Op het veld niet. Nu je hoort dat iedereen het geen strafschop vindt - ook mensen met veel ervaring in het voetbal - ga je toch weer twijfelen. Discussie is helaas in herent aan ons vak. Daar wen je nooit aan. Het is niet fijn onderwerp van discussie te zijn", besloot de openhartige Van Boekel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen