Dramatische reeks kost Leicester-coach Puel zijn baan

24 februari 2019, 11:34   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 23:54

De wegen van Leicester City en Claude Puel scheiden per direct. De Engelse club maakt zondagochtend via de officiële kanalen bekend dat de 57-jarige hoofdtrainer is ontslagen. Een dramatische reeks ligt ten grondslag aan het gedwongen vertrek van de Franse coach. Puel heeft het in totaal zestien maanden volgehouden bij de huidige nummer twaalf van de Premier League.

Leicester City veroverde in de laatste zes wedstrijden slechts één punt en is gezakt naar het rechterrijtje van de Premier League. Begin januari blameerden The Foxes zich ook in de FA Cup tegen Newport County. De druppel die de emmer deed overlopen was de thuisnederlaag tegen Crystal Palace van afgelopen zaterdag (1-4). Southampton, Wolverhampton Wanderers, Manchester United en Tottenham Hotspur waren de voorbije weken ook te sterk geweest voor de Leicester.

Puel werd in oktober 2017 aangesteld als opvolger van Craig Shakespeare. Met de Fransman aan het roer zette de club de weg naar boven in en eindigde het vorig seizoen op een keurige negende plaats. In de nieuwe jaargang draaide de club aanvankelijk mee in het linkerrijtje, maar door de recente resultaten moet Leicester oppassen dat het niet in degradatieproblemen komt.

Naast Puel is ook assistent-trainer Jack Bonnevay ontslagen door de club. Mike Stowell en Adam Sadler zullen de honneurs waarnemen tijdens de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen