Ten Hag licht keuze voor Dolberg toe: "Hij komt eraan"

24 februari 2019, 12:12

Erik ten Hag heeft vlak voor de aftrap van het duel tussen ADO Den Haag en Ajax uitgelegd waarom hij Lasse Schöne slachtoffert en Kasper Dolberg in de punt van de aanval zet. De trainer van de Amsterdammers heeft twee redenen om de Deense aanvaller op te stellen. De eerste is dat hij Dolberg steeds beter ziet worden.

"Dat zie je op de trainingen en tijdens de wedstrijden, zoals zijn invalbeurt tegen NAC Breda en zijn wedstrijd tegen VVV-Venlo. Hij komt er gewoon aan", aldus Ten Hag voor de camera van FOX Sports. De tweede reden om Dolberg op te stellen is de wat logge verdediging van de tegenstander. "In de achterste linie is niet overal mobiliteit. Daar liggen zeker kansen. Verder wilde ik ook meer offensieve krachten op het middenveld."

Doordat Schöne op de bank begint, speelt Donny van de Beek als 'zes' en zakt Hakim Ziyech een linie terug. In die opstelling speelde Ajax vorige week de tweede helft tegen NAC Breda (5-0), wat na rust vier doelpunten opleverde.