Spoorboekje: derby in Istanbul, Keizer in actie en ErediVisie

25 februari 2019, 07:00   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 23:59

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 25 februari.

Specials

{image[332698][right-half][]}PSV terug bij af in titelrace: is er reden tot zorgen in Eindhoven?

En toen was het gat weer twee punten tussen PSV en Ajax. Twee weken geleden nog had PSV de mogelijkheid om de marge te vergroten tot acht punten. Maar na het derde gelijkspel op rij van zondagmiddag tegen Feyenoord is PSV terug bij af. Al mocht het met een puntje tegen Feyenoord zeker niet klagen. Is er reden tot zorgen in Eindhoven?

ErediVisie

PSV en Feyenoord speelden gelijk in de Eredivisie-topper, Ajax won uiteindelijk heel simpel op bezoek bij ADO Den Haag. In de Hofstad werd er geprotesteerd tegen het feit dat er geen uitfans welkom waren, ook in Zwolle werd er gedemonstreerd. Daar was het verplaatsen van de wedstrijd tegen Ajax onderwerp van protest. Wel ging de ploeg van Jaap Stam hard onderuit tegen De Graafschap. Dat en meer in onze wekelijkse rubriek: ErediVisie.

Wedstrijden

Besiktas - Fenerbahçe (20.00 uur)

Gewoonlijk een topper, maar dit seizoen is alles anders in de Turkse competitie. Besiktas draait bovenin mee, maar ligt wel al negen punten achter op koploper Istanbul Basaksehir. Fenerbahçe, waar Ferdi Kardioglu niet aan spelen toekomt, bevindt zich nog altijd in de onderste regionen van de SüperLig en zal de komende maanden alles in het werk moeten stellen om niet bij de laatste drie te eindigen.

Maritimo - Sporting Portugal (20.00 uur)

Marcel Keizer is in de Europa League uitgeschakeld, dus zal in de competitie in elk geval derde moeten worden en hij kan nog een beker winnen. Bij die eerste missie kunnen ze een flinke slag slaan: nadat er vorige week werd gewonnen van nummer drie Sporting Braga, ging die ploeg dit weekend wederom onderuit tegen Belenenses. Als Keizer wint, naderen ze Braga tot op een punt. Bij een nederlaag is er crisis in Lissabon.  

RB Leipzig - 1899 Hoffenheim (20.30 uur)

Een bijzondere wedstrijd voor Hoffenheim-trainer Julian Nagelsmann: de 31-jarige trainer staat met zijn ploeg op de achtste plaats in de Bundesliga, maar is vanaf komend seizoen hoofdcoach bij RB Leipzig. Dat team kan in de strijd om de Champions League-plekken eigenlijk geen averij oplopen. Lukt het Nagelsmann om te winnen in Leipzig of houdt de thuisploeg een ruime voorsprong op nummer vijf VFL Wolfsburg?

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong FC Utrecht - TOP Oss, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: RB Leipzig - 1899 Hoffenheim, FOX Sports 4, live verslag van het Bundesliga-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Nottingham Forest - Derby County, Ziggo Voetbal, live verslag van het Championship-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen