Feyenoord maakt titelstrijd nog spannender met gelijkspel bij PSV

24 februari 2019, 16:33   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 17:54

Voor de derde wedstrijd op rij heeft PSV puntverlies geleden in de Eredivise. In Eindhoven eindigde de topper tegen Feyenoord in 1-1. Nicolai Jørgensen en Hirving Lozano namen de treffers voor hun rekening. Feyenoord speelde het laatste half uur met tien man na een rode kaart voor Sven van Beek, maar de ploeg hield stand. Zodoende is het gat tussen koploper PSV en Ajax nog maar twee punten.

Vanaf het begin leek Feyenoord weinig last te hebben van een gebrek aan vertrouwen door de zeperd van vorige week tegen FC Groningen. De ploeg liet de bal lekker rondgaan en durfde zelfs risico's te nemen in de opbouw. Het was opvallend dat PSV in eigen huis het spel niet durfde te maken. De Eindhovenaren lieten de bal aan Feyenoord en besloten maar heel af en toe druk te zetten op de Rotterdamse defensie. De ploeg van Mark van Bommel wilde liever in de omschakeling gevaarlijk worden, zoals dit seizoen al zo vaak succesvol bleek. In de openingsfase van deze topper bleef dit succes uit. Behalve een kopballetje van Luuk de Jong uit een corner en een voorzet van Steven Bergwijn, die in de zestien niet bij een ploeggenoot terechtkwam, creëerde PSV niks.

De enige momenten waarop PSV gevaarlijk werd, was wanneer Feyenoord iets te overmoedig werd en knullig balverlies leed. Zo'n moment zorgde dan ook meteen voor de grootste kans van de wedstrijd. PSV kon omschakelen, waarbij Bergwijn De Jong voor de keeper zette. Tot ongeloof van de PSV-aanhang prikte de spits de bal echter naast. Het makke spel van PSV zorgde steeds meer voor irritaties, met name bij overtredingen van Feyenoord die scheidsrechter Dennis Higler niet met geel bestrafte. Dat de PSV-spelers zich daar druk om maakten, liet zien dat de ploeg in de eerste helft absoluut niet in de wedstrijd zat. Feyenoord mocht achteraf het meest balen dat de ruststand 0-0 was.

Erg lang hoefde PSV niet in te zitten over die achterstand, want twee minuten later lag de bal er aan de andere kant ook in. Bij een voorzet van invaller Cody Gakpo, die in de rust Gastón Pereiro verving, stond Calvin Verdonk niet op te letten. Lozano kwam voor hem en schoot de 1-1 tegen de touwen. Daarna kregen beide ploegen nog kansjes op de overwinning. Bij PSV gebeurde dit, zoals wel vaker dit seizoen, in de absolute slotfase. Keepers Zoet en met name Kenneth Vermeer waren  echter de uitblinkers en daardoor bleef Feyenoord met tien man overeind. De Rotterdammers kunnen zich nu gaan focussen op de ontmoeting met Ajax in de halve finale van de beker komende woensdag. In Amsterdam zullen ze de rivaal uit Rotterdam dankbaar zijn voor het feit dat de ploeg PSV voor de tweede keer dit seizoen op puntenverlies heeft weten te trakteren. Door deze nieuwe remise van PSV heeft Ajax de titel namelijk weer in eigen hand, omdat de Amsterdammers in eigen huis PSV nog ontvangen.

Opstellingen en beoordelingen:

PSV: Jeroen Zoet 8; Denzel Dumfries 6,5, Daniel Schwaab 6,5, Nick Viergever 6,5, Angeliño 7; Pablo Rosario 6,5, Gastón Pereiro 6 (46. Cody Gakpo 7), Jorrit Hendrix 6,5 (83. Mohammed Ihattaren -); Hirving Lozano 7,5, Luuk de Jong 7, Steven Bergwijn 7,5

Feyenoord: Kenneth Vermeer 9; Cuco Martina 6,5, Sven van Beek 5,5, Jan-Arie van der Heijden 6,5, Calvin Verdonk 6; Jordy Clasie 7, Jens Toornstra 7,5 (85. Ridgeciano Haps -), Tonny Vilhena 7,5; Steven Berghuis 7,5, Nicolai Jørgensen 8, Sam Larsson 6,5 (63. Bart Nieuwkoop 6)

Man of the match: Kenneth Vermeer

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen