De Jong na zware eerste helft voor PSV: "Merk je in de tweede"

24 februari 2019, 16:41

Luuk de Jong denkt dat PSV het puntverlies tegen Feyenoord (1-1) vooral te wijten heeft aan de zeer matige eerste helft die zijn ploeg speelde. Voor de rust waren de Rotterdammers sterker en had PSV amper een antwoord op hun spel. "We kwamen niet op tijd met het drukzetten en dan wordt het heel zwaar. Dat merk je in de tweede helft", analyseerde hij over het feit dat Feyenoord veelal de lange bal hanteerden. 

Dat zei de aanvoerder van de Eindhovenaren tegen FOX Sports na de remise. "We wilden wel drukzetten en waren gretig om meters te maken. Maar telkens werd de spits van Feyenoord bereikt en vonden ze zo de vrije middenvelder, met het gezicht naar voren. Dat deden ze slim, want wij kwamen niet in de duels. We liepen veel, zonder dat het werd beloond. Dan moet je telkens vijftig á zestig meter terug, dat is zwaar."

En dus zakte PSV meer in voor de pauze. "We wilden het juiste moment kiezen om eruit te komen. Want we kwamen niet op tijd, dan wordt het zwaar. Je loopt jezelf op de kop." Veel hielp het niet, totdat PSV met een man meer kwam te staan in de tweede helft. "Maar dan krijg je nog een goal tegen, dat mag niet gebeuren."

En hoewel PSV daarna gelijk kwam, werd er niet meer gewonnen en dus liep de koploper wederom averij op. "Het gat is nog maar twee punten, maar er zijn nog veel duels te spelen", relativeerde De Jong. "Elke wedstrijd moeten we weer volle bak gaan. We moeten de laatste duels als finales zien en zo weinig mogelijk schade oplopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen