Juventus spoelt kater weg met minieme zege op Dijks' Bologna

24 februari 2019, 16:56

Juventus heeft zondagmiddag een volgende stap gezet richting titelprolongatie. De Italiaanse topclub had het op bezoek bij het Bologna van Mitchell Dijks niet makkelijk, maar won uiteindelijk wel met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Paulo Dybala, die na een uur als invaller binnen de lijnen was gebracht.

Na de teleurstellende nederlaag in de Champions League tegen Atlético Madrid (2-0) was het voor Juventus zaak om het goede gevoel terug te vinden. In Bologna trof het daarvoor de ideale tegenstander: de degradatiekandidaat won weliswaar onlangs van van Internazionale, maar dat was voor Bologna pas de eerste competitiezege sinds eind september.

Een enerverende wedstrijd werd het niet in het Renato Dall'Ara. Juventus had de klap van de nederlaag in Madrid blijkbaar nog niet helemaal verwerkt en kwam weinig voor de goal van Bologna. Dat was voor Massimiliano Allegri aanleiding om naar een uur Dybala binnen de lijnen te brengen. De Argentijn profiteerde van niet goed wegwerken van Filip Helander en schoot van dichtbij de enige goal van de wedstrijd binnen.

Door de zege is het gat met Napoli nu liefst zestien punten. De nummer twee van de Serie A komt later op de zondag nog wel in actie tegen Parma.

Overige uitslagen:

Chievo Verona - Genoa 0-0

Sassuolo - SPAL 1-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen