Van Bommel maakt zich nog geen zorgen ondanks vierde remise

24 februari 2019, 17:42   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 22:26

Mark van Bommel maakt zich nog geen zorgen over PSV. Hoewel de Eindhovenaren na de winterstop al vier keer gelijkspeelden, ziet de trainer nog genoeg aanknopingspunten. Bijvoorbeeld de eerste plaats, waarop PSV nog altijd staat. "De resultaten zijn niet goed, maar we staan nog steeds waar we begonnen: met een voorsprong van twee punten op Ajax."

Dat zei de coach tegenover FOX Sports. Ondanks alle gelijke spelen in 2019, staat PSV dus nog altijd waar het tijdens de jaarwisseling ook stond. Tegen Feyenoord was het echter, zeker voor de pauze, niet overtuigend. "Alle tweede ballen vielen bij hen in de voeten, wij konden geen grip op de wedstrijd krijgen. Dan lijkt het alsof je heel erg moe bent of dikke benen hebt", aldus de oefenmeester.

Dat was volgens Van Bommel niet het geval. "Maar de bal viel net te vaak bij een speler van Feyenoord in de voeten, waardoor we net te laat kwamen." Veel veranderen kon de coach ook niet in de eerste helft. "Pas in de pauze kun je binnen je eigen speelwijze iets veranderen. Spelers net op een andere plek neerzetten. Dan probeer je grip te krijgen."

En die grip kwam volgens Van Bommel pas in de laatste fase, toen PSV gelijk had gemaakt en Feyenoord met een man minder tegenhield. "Als je de nul had gehouden, dan het je gewonnen. Het is een nadeel dat je er achteraan moet, maar wij krijgen altijd kansen. Dat zie je. Alleen Kenneth Vermeer redt Feyenoord daar."

Lees ook: De Jong na zware eerste helft voor PSV: "Merk je in de tweede"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen