Bosz met Bayer de overhand, maar verliest van Dortmund

24 februari 2019, 19:59   Bijgewerkt: 24 februari 2019, 22:26

Peter Bosz heeft zondagavond op bezoek bij zijn oude werkgever Borussia Dortmund niet voor een overwinning gezorgd met Bayer Leverkusen. Hoewel zijn ploeg grotendeels de bovenliggende partij was in het Signal Iduna Park, stond de Nederlander uiteindelijk wel met lege handen (3-2). Voor Dortmund is de eerste zege in februari ook direct een hele belangrijke.

Het duel tussen de aanvallende coaches Lucien Favre en Bosz bracht wat het beloofde: veel doelpunten. Voor Borussia Dortmund was het vooral belangrijk om de goede vorm weer op te pikken, nadat het in februari al werd uitgeschakeld in de DFB-Pokal, dik verloor in de Champions League bij Tottenham Hotspur (3-0) en ook in de Bundesliga nog niet tot een overwinning kwam. Het had in een maand zomaar alle prijzen kwijt kunnen raken, want het verschil met Bayern München op de ranglijst is flink gekrompen.

Bosz was op zijn wijze juist erg goed op weg in de Bundesliga, maar werd eveneens uitgeschakeld in de Duitse beker en moest er ook in de Europa League aan geloven. Bij zijn oude werkgever wilde de Nederlander ongetwijfeld indruk maken en dat lukte gezien het spelbeeld zeker: met bijna 75% balbezit, vijf schoten (tegen één) en een passnauwkeurigheid van negentig procent (tegen 72%) was de start van Bayer Leverkusen uitstekend, toch stond het tegen alle verhoudingen in 1-0 voor de thuisploeg.

Dan-Axel Zagadou deed Bosz veel pijn en hoewel Kevin Volland door de benen van Axel Witsel de gelijkmaker binnenschoot, ging Dortmund met een voorsprong rusten dankzij een treffer van Jadon Sancho. Toen Mario Götze na een uur spelen voor de 3-1 zorgde, leek het duel zo goed als gespeeld, helemaal toen Paco Alcácer niet veel later ook de vierde maakte voor BVB.

Die treffer werd echter afgekeurd vanwege buitenspel, wat voor Bayer het startsein was voor een prima inhaalrace. Via een rake kopbal van Jonathan Tah kwam de formatie van Bosz, die met Lucas Alario een extra spits inbracht, terug, waarna Julian Brandt de gelijkmaker op zijn voet had uit een vrije trap. Hoewel Bayer Leverkusen flink aandrong, kwam de gelijkmaker er niet meer.

Door de zege gaat Borussia Dortmund weer alleen aan kop in de Bundesliga. De voorsprong op Bayern München is drie punten, terwijl Bayer Leverkusen na deze nederlaag is afgezakt naar de zevende plaats.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen