Inter komt eigen goal De Vrij, late pingel en wereldgoal niet boven

24 februari 2019, 22:40

Internazionale heeft zondagavond puntverlies geleden tegen Fiorentina in de Serie A. Ondanks een razendsnel eigen doelpunt van Stefan de Vrij en een werelddoelpunt van Luis Muriel leken de bezoekers dankzij Matías Vecino, Matteo Politano en Ivan Perisic op weg naar drie belangrijke punten, maar in de honderdste minuut (!) werd een onterechte strafschop binnengewerkt door Jordan Veretout: 3-3.

En dus komt AC Milan akelig in de buurt bij rivaal Inter, dat rampzalig aan het duel begon. Na vijftien seconden stond de ploeg van Luciano Spalletti al met 1-0 achter. Na een lange bal belandde een voorzet ongelukkig via De Vrij achter zijn eigen keeper Samir Handanovic. Niet veel later trok Matías Vecino, na een voorzet van Radja Nainggolan uit een afgeslagen voorzet, gelijk: van dichtbij rondde hij met zijn binnenkant van de voet af.

Vlak voor rust toonde ook Politano zijn klasse: hij schoot heerlijk in de verre hoek binnen en zag hoe direct na de pauze Perisic vanaf elf meter het gaatje naar twee doelpunten trok. Een kwartier voor tijd had Muriel een heerlijke pegel in huis uit een vrije trap: met een Roberto Carlos-achtige vrije trap verschalkte hij Handanovic en bracht de spanning terug in het duel.

In de zeven minuten extra tijd die volgden ging Fiorentina hard op jacht naar de gelijkmaker. Daarin kreeg het een penalty, na een vermeende handsbal van Danilo D'Ambrosio. Hoewel de bal duidelijk met de borst raakte en niet met de arm, besloot de VAR om de stafschop te laten staan. Veretout benutte het buitenkansje in de honderdste minuut en bezorgde Fiorentina een punt. Daardoor moet Inter serieus gaan vrezen voor de derde plaats en is het runner-up Napoli definitief uit het oog verloren.