Respectloze actie van ADO-fans werkte motiverend voor Ajax

25 februari 2019, 10:31   Bijgewerkt: 25 februari 2019, 13:13

In aanloop naar het treffen tussen ADO Den Haag en Ajax bekladden fans van de Haagse club diverse plekken in Amsterdam met gele en groene verf en hakenkruizen. Onder meer De Dokwerker, een beeld ter nagedachtenis aan de Februaristaking in 1941, werd besmeurd. De actie van de supporters van ADO werkte motiverend bij de spelers van Ajax, vertelt Frenkie de Jong.

"We hebben het er onderling over gehad en misschien dat dit soort dingen ons wel helpt. Het was respectloos en dat motiveerde ons extra", laat De Jong weten aan De Telegraaf. Ajax speelde zondag niet groots in Den Haag, maar won mede door een sterk slot wel met 1-5 van de Hagenaren.

Door het puntenverlies van PSV tegen Feyenoord (1-1) is het een mooi weekend geworden voor Ajax, dat de koploper tot twee punten is genaderd. "De zon schijnt weer, ook voor ons", aldus De Jong, die toegeeft dat de stemming heel anders was toen Ajax onlangs verloor van Heracles (1-0) en op een achterstand van acht punten stond. "Het zag er toen somber uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen