Fledderus wil bij FC Groningen de glorietijden laten herleven

25 februari 2019, 16:41

Mark-Jan Fledderus is maandagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe technisch directeur van FC Groningen. De van Heracles Almelo overgekomen manager heeft bij zijn eerste persconferentie in Groningen zijn keuze toegelicht. Daarbij werd duidelijk dat hij het niet makkelijk vond om Heracles Almelo de rug toe te keren.

Ongeveer een jaar geleden werd Fledderus aangesteld als technisch manager van de Heraclieden. De oud-middenvelder was er medeverantwoordelijk voor dat in Almelo een nieuwe weg werd ingeslagen en een Duitse trainer – Frank Wormuth – werd aangesteld. Met de Duitser aan het roer presteert Heracles dit seizoen boven verwachting: na 23 speelrondes bezet de club de zesde plaats.

Middenin het 'geweldige proces en seizoen' kreeg Fledderus een belletje van Groningen. "Mijn hart sloeg meteen over, want deze club heeft een belangrijke plek in mijn leven. Aan de ene kant was het een enorme eer, aan de andere kant zat ik goed op mijn plek en had ik het naar mijn zin", zegt Fledderus. Hij besloot het gesprek met Groningen aan te gaan. "Van elk gesprek werd ik enthousiaster en werd mij duidelijk wat voor faciliteiten en mogelijkheden hier zijn. Uiteindelijk, na lang wikken en wegen, heb ik de keuze gemaakt voor Groningen."

In Groningen gaat Fledderus zijn plafond zoeken als technisch directeur. "Als voetballer heb ik altijd het maximale uit mijn loopbaan gehaald en dat wil ik in deze rol ook doen. Dat is de topsporter in mij", vervolgt Fledderus, die aangeeft dat verhuizen naar Groningen – waar zijn vrouw vandaan komt – ook heeft meegespeeld in zijn beslissing. In zijn actieve carrière als voetballer maakte Fledderus de tijden mee waarin Groningen in de subtop meedraaide. "We gaan er alles aan doen om die tijden te laten herleven."

Lees ookHeracles Almelo ziet Fledderus naar FC Groningen gaan

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen