Fenerbahçe poetst in derby 3-0 achterstand weg bij Besiktas

25 februari 2019 – Een bizar duel in de Turkse competitie maandagavond: Besiktas, met onder meer Jeremian Lens in de basis, stond na een helft al met 3-0 voor tegen het nog altijd dolende Fenerbahçe. Een monsterzege lag in het verschiet, maar na rust zorgde de bezoekende topclub in degradatiezorgen voor een uiterst knappe comeback in de Derby van Istanbul door binnen twaalf minuten de achterstand weg te poetsen: 3-3.

Fenerbahçe poetst in derby 3-0 achterstand weg bij Besiktas

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Mocht Besiktas nog enige titelaspiraties hebben, moest er eigenlijk gewonnen worden in het eigen stadion. De achterstand met koploper Istanbul Basaksehir was voorafgaand aan het treffen met Fener twaalf punten, al had Besiktas een duel minder gespeeld.

Wie na een helft nog kansen zag voor de nummer zestien van de competitie, werd voor gek verklaard. Via rechtsback en Gökhan Gönul en twee goals van spits Burak Yilmaz stond de teller bij rust al op 3-0. Fenerbahçe moet de bal eigenlijk voortdurend hebben, maar bleek onmachtig en naïef in de verdediging.

Na rust voltrok zich echter een volledig onverwachte comeback. Besiktas, met naast Lens ook de oud-PSV'ers Atiba Hutchinson en Nicolas Isimat-Mirin vanaf de aftrap, was het helemaal kwijt en zag de gasten tot woede van het thuispubliek in een tijdsbestek van twaalf minuten terugkomen tot 3-3. Miha Zajc, Sadik Ciftpinar en Hasan Ali Kaldirim waren de doelpuntenmakers voor de ploeg van Ersun Yanal, die zo een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie pakte. Want het gelijkspel kwam ondanks zeven (!) minuten extra tijd niet meer echt in gevaar.

De situatie voor de oud-ploeg van Phillip Cocu blijft desalniettemin nijpend, al stijgt het naar de veertiende plaats in Turkije. Voor Besiktas wordt de landstitel een nagenoeg onmogelijk karwei. De achterstand is elf punten. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd