Feyenoord met achterhoede problemen richting Klassieker

26 februari 2019, 12:45   Bijgewerkt: 26 februari 2019, 14:30

De problemen voor Feyenoord in aanloop naar De Klassieker liggen achterin. Sven van Beek is geschorst, voor de herstellende Eric Botteghin komt het duel met Ajax waarschijnlijk te vroeg en met Jeremiah St. Juste is het afwachten hoe hij reageert op de training van maandag. Dat vertelde Giovanni van Bronckhorst dinsdag op de persconferentie.

Mits St. Juste helemaal hersteld is van zijn rugklachten, is hij een optie om centraal achterin te spelen. Ook Cuco Martina vormt een mogelijkheid voor Van Bronckhorst. Hij heeft Bart Nieuwkoop achter de hand als rechtsback. "St. Juste heeft andere kwaliteiten dan Martina, ik dan daarmee spelen gezien de tegenstander", citeert RTV Rijnmond de Feyenoord-trainer.

Gio moet ook voorin een knoop doorhakken: wie speelt in de spits? Nicolai Jørgensen, die goed speelde tegen PSV, of Robin van Persie. De kans wordt groot geacht dat Van Persie de voorkeur krijgt. Immers, de captain bekleedde ook de spitspositie toen Feyenoord Ajax met 6-2 klopte. "Nico komt terug op zijn oude niveau, daar ben ik blij mee. Morgen heb ik voorin veel keuze. Ik heb in mijn hoofd wat ik wil", aldus Van Bronckhorst, die niet uitsluit dat beiden spelen.

Ook van belang is de speelwijze van Ajax. "We moeten ons goed voorbereiden: hoe spelen ze? Met Dolberg, Huntelaar of Tadic in de spits. Met Tadic in de spits zorgt dat voor een andere speelwijze, zeker in balbezit. Daar zullen we rekening mee moeten houden." Hoe dan ook, Van Bronckhorst verwacht een ander Ajax dan een maand geleden. "Die uitslag gebeurt eens in de zoveel tijd. Wij waren erbij, maar dat geldt nu niet meer. Ajax komt op een andere manier. Het is nu de beker, de halve finale. De druk is ervoor beide teams. In dat opzicht verwacht ik niet dat het dezelfde wedstrijd wordt."

Lees ook: Ten Hag: "Dat Feyenoord kwetsbaar is op plekken

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen