Leicester stelt Rodgers aan, Lennon interim bij Celtic

26 februari 2019, 19:53   Bijgewerkt: 26 februari 2019, 20:01

Leicester City heeft Brendan Rodgers binnengehaald als de nieuwe manager. De oefenmeester komt over van Celtic en tekent een contract tot en met 2022 bij de huidige nummer twaalf van de Premier League. Hij is de opvolger van Claude Puel, die werd ontslagen na een dramatische reeks in Engeland. Hij zit dinsdagavond tegen Brighton & Hove Albion overigens nog niet op de bank.

Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële kalen. De aankondiging hing overigens al in de lucht, nadat Celtic in een statement had medegedeeld dat het haar manager in gesprek had laten gaan bij The Foxes. Rodgers was zeer succesvol bij Celtic: hij won twee landstitels, twee bekers en zelfs driemaal de League Cup. Het is dan ook niet gek dat de Schotten hem liever niet wilden laten gaan.

"Het is een voorrecht en grote eer dat ik de nieuwe manager van Leicester mag zijn", sprak Rodgers direct na zijn aanstelling. Eerder was de coach werkzaam bij Watford, Swansea City en Liverpool. Bij The Reds begon hij nog erg goed, maar werd hij in 2015 uiteindelijk toch ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. 

{image[291792][right-half][]}Interim-coach Lennon

Celtic heeft tussentijds razendsnel gehandeld. Clubicoon Neil Lennon, die eerder al de leiding had over de Schotse club, is aangesteld tot het einde van dit seizoen als interim-coach. John Kennedy en Damien Duff neemt hij mee als assistenten. "Ik heb eerder al alles gegeven aan Celtic als speler en manager in mijn carrière en ik ben klaar om hetzelfde weer te doen", aldus Lennon. "Ik zal er alles aan doen om het geweldige werk van Brandan voort te zetten." 

Voorzitter Ian Bankier is ook blij met deze oplossing. "Neil weet alles wat er te weten valt over Celtic, hij is een coach van topklasse. We zijn er van overtuigd dat zijn kennis, ervaring, gedrevenheid en vastberadenheid cruciale eigenschappen voor ons zullen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen