UEFA start zaak tegen Ramos, na geel met opzet tegen Ajax

26 februari 2019, 20:14   Bijgewerkt: 26 februari 2019, 20:56

Sergio Ramos moet vrezen voor een extra schorsing van de UEFA. De verdediger pakte in het heenduel van de Champions League tegen Ajax vermoedelijk expres een gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de return met de Amsterdammers. Wel kan hij zodoende met een schone lei beginnen in de (mogelijke) kwartfinale, waardoor ze bij de voetbalbond niet blij zijn met die actie.

Ze hebben Ramos in staat van beschuldiging gesteld dat hij het expres zou hebben gedaan. Als bewezen kan worden dat de gele kaart tegen Ajax inderdaad werd 'uitgelokt' door de centrale verdediger, dan moet hij vrezen voor nogmaals twee duels schorsing.

Hoewel hij direct na het duel in de Johan Cruijff ArenA zou hebben toegegeven dat hij de kaart inderdaad met opzet pakte, werd dit later weer stellig ontkend door hem. De UEFA vindt het echter bewijs genoeg en heeft een onderzoek ingesteld en is daarop een zaak begonnen. Aanstaande donderdag wacht de uitspraak al voor de verdediger van Real Madrid. Geoffrey Kondogbia kreeg recentelijk een soortgelijke straf.

Lees ook:

Solari beschermt geschorste Ramos: "Het was een strikvraag"

- Ramos verdedigt zich nogmaals: "Overtreding was onvermijdelijk"

Ramos heeft onderzoek aan broek

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen