FC Porto met anderhalf been in de bekerfinale na winst op Braga

26 februari 2019, 23:25

FC Porto staat met anderhalf been in de finale van de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal. De ploeg van Sérgio Conceicao rekende dinsdagavond af met Sporting Braga. Een benutte penalty van Alex Telles, en goals van Tiquinho en Yacine Brahimi bezorgden Porto een meer dan uitstekende uitgangspositie.

En in die finale treft het wellicht Marcel Keizer, dat in het heenduel van de andere halve finale wel verloor van Benfica (2-1). Een nederlaag met perspectief, wat niet geldt voor nummer drie Sporting Braga - dat overigens sinds het met 3-0 verloren competitieduel met Sporting Portugal niet meer won.

Alex Telles benutte na ruim een half uur voetballen een strafschop, terwijl Tiquinho na ruim een uur voetballen de score verdubbelde. Hij kreeg de bal na een voorzet plots voor zich, controleerde hem met zijn bovenbeen en tikte vervolgens simpel binnen in de verre hoek. Diep in blessuretijd maakte invaller Brahimi aan alle hoop van Braga een einde met een heerlijke treffer in de verre hoek, nadat de arbiter goed voordeel gaf.

Door de 3-0 overwinning lijkt FC Porto, dat ook al aan kop staat van de Primeira Liga, zich op te mogen maken voor de finale. Of het daarin Benfica of Keizers Sporting treft, is in elk geval een meer spannende return.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen