Toornstra: "Het middenveld van Ajax heeft een andere stijl"

27 februari 2019, 08:15

Het middenveld van Feyenoord verschilt veel met die van Ajax, vindt ook Jens Toornstra. "Het middenveld van Ajax heeft een andere stijl omdat de spelers ook individueel totaal anders zijn", aldus Toornstra in aanloop naar de Klassieker in de halve finale van de KNVB Beker.

"Jordy, Tonny en ik passen ook echt bij de stijl van Feyenoord. Die is meer op arbeid gericht", zegt Toornstra in De Telegraaf. Qua loopvermogen en de drang naar doelpunten zou de Feyenoorder nog het meest op Donny van de Beek lijken. "Nou, ik zag hem een keer boos worden toen hij werd gewisseld. Dat heb ik nog nooit gedaan. Of hij net als ik te snel kritiek krijgt? Daar lijkt het soms een beetje op, maar ik vind het in mijn geval wel meevallen."

Toornstra is onder de indruk van Frenkie de Jong. "Hij is natuurlijk een geweldige voetballer, anders komt Barcelona je niet voor zo'n bedrag ophalen bij Ajax en anders wil ook Pep Guardiola je niet naar City halen. Het is heel moeilijk om druk te zetten op hem. Hij heeft een bepaalde slimheid, kan met een lichaamsbeweging in een keer de oplossing vinden en heeft een versnelling aan de bal. De eerste keer dat ik tegen hem speelde was met Jong Feyenoord tegen Jong Willem II. Toen speelde hij nog niet zoals nu. Hij is nu omringd door veel betere medespelers."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen