FC Emmen dubt over spoedig afscheid van kunstgras

27 februari 2019, 08:56

FC Emmen denkt serieus na over een snel afscheid van kunstgras. De Drentse club overweegt om in het nieuwe seizoen op natuurgras te spelen. Dat voornemen kent echter wel enkele mitsen en maren. Een terugkeer op echt gras houdt verband met praktische en financiële overwegingen.

"Een van de grote voordelen van kunstgras is dat iedereen daar op kan trainen", zegt voorzitter Ronald Lubbers tegen het Dagblad van het Noorden. "Als we volgend seizoen al op echt gras zouden spelen, hebben we een acuut probleem op het gebied van trainingsfaciliteiten." Emmen is in onderhandeling met de gemeente en buurtverenigingen die eventueel hun locatie beschikbaar kunnen stellen. "Het is duidelijk dat het onze voorkeur heeft om weer op echt gras te spelen, maar wij zijn niet als enige aan zet. We zijn op dit moment in gesprek, maar er leven veel vragen waar nog geen antwoorden op zijn."

Vanaf het seizoen 2020/2021 ontvangen clubs op natuurgras een bonus van maximaal 350.000 euro. Dit komt uit een pot met Europese inkomsten, zo bepaalde de veranderagenda in november. Lubbers: "Het eerste jaar wordt hoe dan ook duurder dan de daaropvolgende jaren. Er moet tenslotte eerst het nodige gebeuren. Het is de vraag of we die pijn kunnen dragen. Handhaving speelt bijvoorbeeld ook een rol. Wat als we na dit seizoen in de Eredivisie blijven, maar door een overstap naar natuurgras enorm moeten snijden in het spelersbudget? Dat heeft onherroepelijk een zeer negatief effect op onze prestaties. Daar worden wij en onze aanhang niet vrolijk van. Het is geen onwil, maar we moeten wel realistisch zijn."

Uiterlijk eind maart hoopt Emmen duidelijkheid te hebben.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen