Spitse wordt recordinternational: "Ben er hartstikke trots op"

27 februari 2019 – Sherida Spitse staat voor een prachtige mijlpaal. De captain van de Oranje Leeuwinnen speelt vanavond op de Algarve Cup haar 157ste interland en wordt daarmee recordinternational. Ze beseft dat het bijzonder is.

Spitse wordt recordinternational: "Ben er hartstikke trots op"

"Het is heel leuk en ik ben er echt hartstikke trots op. Ik besef dat het bijzonder is, eigenlijk best wel knap, maar ik raak er niet van ondersteboven. Dat is toch denk ik het nuchtere wat wij Friezen schijnen te hebben", zegt de middenvelder uit Sneek tegen de Leeuwarder Courant.

De speelster van Vålerenga speelt vanavond tegen Spanje haar 157ste interland, maar van afbouwen is nog geen sprake. "Achterover hangen is er niet bij. Dit record was nooit een doel op zich. Ik wil gewoon presteren, simpel zat. Voor het team, voor mezelf. Niet alleen vandaag, elke dag opnieuw. Vandaag een bloemetje is leuk, maar in juni spelen we het WK, dat is de realiteit."

Spitse maakte in augustus 2006 op zestienjarige leeftijd haar debuut voor de Leeuwinnen en is niet meer weg te denken uit de ploeg. Ze wordt gezien als de stille kracht, maar wil zichzelf niet zo betittelen. "Dat moeten anderen maar doen. Maar ik vind het leuk als mijn bijdrage gezien wordt. Als ze me de 'smeerolie' van Oranje noemen, voelt dat goed. De 'stille kracht', die heb ik ook gehoord of gelezen en dat vind ik ook mooi. Dat is mijn rol. Ik ben niet van de trucjes en de acties, maar ik ben in staat om anderen beter te laten functioneren."

Eredivisie

gerelateerd