Schöne looft Van Persie: "Technisch van de buitencategorie"

27 februari 2019, 16:03

Lasse Schöne staat woensdag op het veld met een speler voor wie hij veel respect heeft. De Deense speler van Ajax keek als jonge speler erg op tegen Robin van Persie, die destijds veel indruk maakte in de Europese top.

Op zestienjarige leeftijd kwam de Deen naar Nederland en in die periode diende zich bij het Nederlands elftal een nieuwe lichting aan. Onder meer Wesley Sneijder, Van Persie en Rafael van der Vaart braken door. "Een fantastische lichting", zegt Schöne tegenover Het Parool. "Ze hebben de wereldtop gehaald, voor de grootste clubs gespeeld. Jammer dat zij voor Nederland net geen grote prijs hebben gewonnen, al waren ze daar op de WK's van 2010 en 2014 dichtbij."

"Ik lette vroeger vaak op Van der Vaart en Sneijder. Kleine, aanvallende middenvelders, net als ik", zegt Schöne. "In Denemarken was Michael Laudrup mijn voorbeeld. En ik was fan van Roberto Baggio, de klassieke nummer 10. Dat type is helaas uitgestorven", zegt de spelmaker, die ook lovend is over Van Persie. "Prachtige speler, met een mooie trap, technisch van de buitencategorie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen