Nederlaag in Tilburg was een wake-up call voor AZ

27 februari 2019, 19:00

John van den Brom verwacht dat AZ donderdag in de halve finale van de KNVB Beker anders voor de dag komt dan afgelopen weekend. Toen gingen de Alkmaarders op bezoek bij Willem II met 2-1 onderuit. In het bekertoernooi gaat AZ voor de tweede keer in korte tijd op bezoek in Tilburg.

De verliespartij in Tilburg was voor AZ de eerste van het jaar. De ploeg van Van den Brom kreeg in de voorgaande wedstrijden zelfs geen doelpunt tegen. "Een nederlaag went nooit. We hebben de wedstrijd uitgebreid geanalyseerd en ik heb niet het AZ van de afgelopen weken gezien. Iedereen was vol lof, en terecht, maar nu was er teleurstelling. Ook omdat ik weet dat de jongens beter kunnen dan dat", begint Van den Brom zijn voorbeschouwing via de officiële clubkanalen.

De trainer was geschrokken, evenals de spelers. "De dag na de wedstrijd was er gretigheid", gaat hij verder. "Ook vandaag zag ik de felheid en agressiviteit die wij als staf willen. We hebben de juiste reactie gezien. Donderdag ga je een ander AZ zien dan afgelopen duel. Daar ben ik van overtuigd. Het was een wake-up call."

Van den Brom doet niet geheimzinnig over zijn opstelling: hij wil met dezelfde namen starten als afgelopen weekend. Het is echter nog onzeker of Jonas Svensson inzetbaar is. "Hij heeft het afgesproken deel van de training meegedaan. Vanavond zullen we samen met de dokter kijken of hij fit genoeg is. Als hij het niet redt, gaat Ricardo van Rhijn spelen. Dat is simpel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen