Deense spitsen beginnen op de bank in bekerklassieker

27 februari 2019, 19:32   Bijgewerkt: 27 februari 2019, 21:17

Feyenoord begint woensdagavond met Robin van Persie als diepste aanvaller in de halve finale van de KNVB Beker tegen Ajax. Daardoor moet Nicolai Jørgensen genoegen nemen met een plek op de bank. De Amsterdammers starten ook zonder Deense spits: Dusan Tadic begint als centrumaanvaller, waardoor Kasper Dolberg ernaast staat.

Een verrassing is het niet dat Giovanni van Bronckhorst kiest voor een variant met Van Persie in de punt van de aanval. De aanvoerder van Feyenoord werd afgelopen weekend tegen PSV (1-1) nog gespaard voor het bekertreffen met de aartsrivaal. Jørgensen startte in Eindhoven als spits en beloonde zijn meer dan verdienstelijke wedstrijd met een doelpunt.

Sven van Beek pakte tegen PSV rood en is zodoende geschorst voor de midweekse bekerwedstrijd. Hij wordt vervangen door Jeremiah St. Juste, die naar de rechterkant doorschuift. Cuco Martina, tegen PSV nog rechtsback, zal als centrale verdediger spelen. Eric Botteghin behoort opvallend genoeg tot de wedstrijdselectie van Feyenoord; hij is sneller hersteld dan verwacht.

Bij Ajax kiest trainer Erik ten Hag voor de inmiddels bekende Champions League-variant. Slachtoffer van die speelwijze is Dolberg. Lasse Schöne, afgelopen weekend nog wisselspeler op bezoek bij ADO Den Haag (1-5), begint in de basis.

Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Jeremiah St. Juste, Cuco Martina, Jan-Arie van der Heijden, Calvin Verdonk; Jordy Clasie, Jens Toornstra, Tonny Vilhena; Steven Berghuis, Robin van Persie, Sam Larsson

Opstelling Ajax: André Onana; Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nicolás Tagliafico; Lasse Schöne, Donny van de Beek, Frenki de Jong; Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen