Spanje bezorgt Oranje direct nederlaag op Algarve Cup

27 februari 2019, 20:21   Bijgewerkt: 27 februari 2019, 20:39

Het Nederlands vrouwenelftal is woensdagavond slecht begonnen aan de Algarve Cup. Een effectief Spanje had aan twee doelpunten van Jennifer Hermoso genoeg om de Oranje Leeuwinnen een verlies toe te brengen: 2-0. Oranje creëerde over de hele wedstrijd gezien meer kansen, maar mocht eigenlijk geen aanspraak maken op een resultaat. Daarvoor ontbrak teveel de wil om te winnen, wat ook terug was te zien in de niet-overtuigende afronding van de mogelijkheden.

Als titelhouder begon Oranje aan de 26ste editie van de Algarve Cup, waarbij het direct een zeer sterke tegenstander trof. Spanje, de nummer 12 van de wereld, had vorig jaar nog met 2-0 gewonnen van Nederland en is in juni ook deelnemer van het WK in Frankrijk. Als voorbereiding op dat toernooi bood de Algarve Cup een goede gelegenheid voor bondscoach Sarina Wiegman om het een en ander te proberen.

Door de afwezigheid van Shanice van de Sanden en Anouk Dekker moest Wiegman ook wel van haar vaste basis afstappen. De teruggekeerde Stefanie van der Gragt verving Dekker, voorin werd Lineth Beerensteyn als rechtsbuiten geposteerd. De opvallendste wissel was echter op de linksbackpositie, daar kreeg Renate Jansen de voorkeur boven Kika van Es.

Terwijl Spanje de enige kans van de eerste helft wist te benutten, sprong Oranje een stuk slordiger met de mogelijkheden om. Zo was het Martens die geklungel van de Spaanse keepster niet afstrafte en Jackie Groenen schoot naast na een mooie tegenaanval. Dus namen de Leeuwinnen een 1-0 achterstand mee richting de kleedkamers, na rust moest het spel echt worden verbeterd om de sterkere Spanjaarden op de knieën te krijgen.

Nederland bood in de tweede helft meer tegenstand, maar het spelbeeld veranderde er niet door. Sterker nog, het scenario van de tweede helft herhaalde zich. Nederland creëerde meer kansen en scoorde niet, Spanje creëerde één kans en net als in de eerste helft ging die erin. Opnieuw was het Hermoso die Oranje pijn deed: op links werd ze vrijgespeeld en ze schoof de bal rustig langs de uitgekomen Geurts: 2-0.

Er stond nog een half uur op de klok, dat was echter te weinig tijd voor de Leeuwinnen om terug te komen in de wedstrijd. De jubileumwedstrijd van Sherida Spitse, die recordinternational is geworden door haar 158ste interland te spelen, liep dus op een grote teleurstelling uit. Maandag om 18.30 uur speelt Oranje tegen Polen, maar de kans op titelprolongatie lijkt zo goed als nul.

Opstellingen en beoordelingen*:

Nederland: Loes Geurts 5, Desiree van Lunteren 4.5, Stefanie van der Gragt 6 (46. Merel van Dongen 6), Dominique Bloodworth 5 (82. Danique Kerkdijk -), Renate Jansen 4 (79. Kika van Es -), Sherida Spitse 6.5, Jackie Groenen 5, Daniëlle van de Donk 5 (46. Jill Roord 5), Lineth Beerensteyn 6, Vivianne Miedema 5.5 (59. Victoria Pelova 5), Lieke Martens 5.5.

Woman of the match: Sherida Spitse

*Speelsters moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen