Van Bronckhorst zag het na de openingsgoal 'doodvallen'

27 februari 2019, 23:27   Bijgewerkt: 28 februari 2019, 00:05

Giovanni van Bronckhorst zag Feyenoord woensdagavond naast de laatste kans op een prijs grijpen. Voor eigen publiek gingen de Rotterdammers in de halve finale van de KNVB Beker met 0-3 onderuit tegen Ajax, dat doorstoot naar de eindstrijd. Van Bronckhorst baalt dat het steeds misging op de bepalende momenten.

Teleurgesteld staat Van Bronckhorst vlak na de wedstrijd FOX Sports te woord. "Het moment dat we op voorsprong hadden kunnen komen, hebben we niet gepakt", doelt de coach op de eerste twee kansen van Feyenoord. "We begonnen goed en verdienden op voorsprong te komen. Daarna werd het iets minder en wilden we te snel naar voren. De mooiste kans was voor ons, maar we gingen met een 1-0 achterstand de kleedkamer in."

Ajax was vlak voor rust door een kopbal van Matthijs de Ligt op voorsprong gekomen. De captain van de Amsterdammers scoorde uit een hoekschop die eigenlijk nooit gegeven had mogen worden. Kevin Blom had voor een doeltrap moeten fluiten, maar wees naar de hoekvlag. "Het was geen corner. Je ziet dat Clasie de sliding inzet en de bal het veld in wil schieten, waarna de bal via Tadic achter gaat. De scheidsrechter geeft een corner en door de vierde man wordt bevestigd dat het er een is, maar in de rust zie je dat het niet zo is. Dat is een bepalend moment in de wedstrijd. Je voelt dat het na de tegengoal doodvalt, ook in het stadion."

Feyenoord is uitgespeeld in het bekertoernooi en moet zich nu volledig richten op het verdedigen van de derde plaats. "Als je de laatste kans op een prijs niet pakt, is dat teleurstellend. Hoe dichter bij een hoofdprijs, hoe groter de tegenslag", besluit een teleurgestelde Feyenoord-trainer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen