Ten Hag: "Investeren in corners heeft zich uitbetaald"

27 februari 2019, 23:51

Erik ten Hag is trots dat het Ajax is gelukt om de finale van de KNVB Beker te bereiken, maar loopt nog niet de polonaise. De trainer van de Amsterdammers beseft dat nu de cruciale fase van alle competities aanbreekt. "We hebben revanche genomen op Feyenoord na de 6-2 nederlaag in de competitie en nu is het zaak om ook de finale te winnen", aldus Ten Hag.

Ajax won in De Kuip door doelpunten van Matthijs de Ligt, Nicolás Tagliafico en Donny van de Beek. De eerste twee treffers kwamen voort uit hoekschoppen. "We hebben veel geïnvesteerd in corners en dat heeft zich uitbetaald", wordt Ten Hag geciteerd door de NOS. Ondanks dat Ajax na vijftig minuten met 0-2 leidde, was de trainer niet gerust op een goede afloop. "Het kan hier heel snel veranderen. Je moet dus de hele wedstrijd alert blijven. Op het moment dat je een groter verschil kunt maken, wordt het wel een stuk makkelijker."

De Amsterdammers naderen hun topniveau, ziet ook Ten Hag. Het verschil met de eerste fase na de winterstop is groot. "Daar waren ook wel een aantal redenen voor. We speelden toen bijvoorbeeld niet altijd in dezelfde samenstelling, dan vallen automatismen wat weg. Nu staat de ploeg er weer, wordt er met vertrouwen gespeeld en zijn de automatismen terug. Dat is ook nodig, want we komen nu in de beslissende fase van alle competities."

Real Madrid

Ajax kan zich nu volledig richten op de returnwedstrijd tegen Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. De Madrilenen verloren woensdagavond met 0-3 van FC Barcelona. "Kijk aan", reageert Ten Hag op het horen van de uitslag. "Die uitslag moet er volgende week ook komen te staan. Dat zal zeer pittig worden. De kans is niet supergroot, maar wel aanwezig. Wie weet wat er mogelijk is als we met deze overtuiging en wilskracht spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen