Veelbesproken gepasseerde Kepa snel weer onder de lat

28 februari 2019, 07:43

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga kan opgelucht ademhalen. De veelbesproken Spaanse doelman, die in de League Cup-finale tegen Manchester City voor een ware soap zorgde door niet naar de kant te gaan, wordt door manager Maurizio Sarri niet geslachtofferd en blijft de eerste doelman in Londen.

Dat vertelt de Italiaan woensdagavond op de persconferentie nadat zijn ploeg met 2-0 won van Tottenham Hotspur, waar Kepa op de bank bleef zitten. Dat gaf voer voor geruchten, maar die wees Sarri van de hand. "In de komende wedstrijd of in de wedstrijd daarna zal Kepa weer keepen."

Kepa weigerde in de finale tegen City naar de kant te gaan in de slotfase. Dit tot woede van Sarri, die bijna buiten zinnen naar de catacomben beende. Uiteindelijk verloor Chelsea mét Kepa de penaltyserie. Een dag later werd de Spaanse aankoop van 70 miljoen beboet met een weeksalaris en het eerstvolgende duel begon hij op de bank.

Sarri wijdt er na afloop nog een paar woorden aan. "Kepa heeft een grote fout gemaakt. Dit was een boodschap voor het team. We zijn één ploeg, geen verzameling van 25 individuen. Nu ligt het achter ons, vanaf morgen is Kepa weer bij ons."

Zonder Kepa werd Tottenham verslagen op Stamford Brigde. In Londen wonnen The Blues met 2-0, waardoor de stadsgenoot uitgeschakeld lijkt voor de titel. De veelbesproken Sarri blijft rustig na de winst. "In dit beroep sta je elke week onder druk. Dat is normaal, het gebeurt al als je twee wedstrijden verliest. Voor elke coach gaat die vlieger op en al helemaal voor de coach van Chelsea."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen