Doelpuntrijk SC Heerenveen hoopt op minder tegengoals

28 februari 2019, 07:56

De wedstrijden van SC Heerenveen zijn dit seizoen een garantie voor doelpunten in de Eredivisie. De ploeg maakte er al 49, maar moest ook al maar liefst 52 tegentreffers slikken. Trainer Jan Olde Riekerink spreekt van een 'ongelooflijk' aantal.

In gesprek met het Algemeen Dagblad doet de coach vrij luchtig over de vele doelpunten. "Spektakel bieden, dat was toch één van onze doelstellingen? Al heb ik liever dat je wedstrijden met 8-0 wint. Dat vind ik ook wel spektakel, hoor."

Mocht Heerenveen op deze doelpuntentoer doorgaan, komt het op meer dan zeventig gemaakte goals en tegentreffers uit. En dat zou voor het eerst sinds begin jaren tachtig zijn, toen Sparta Rotterdam (1981) meer dan zeventig keer wist te scoren en moest incasseren.

Olde Riekerink ziet wel aanwijzingen voor het flinke aantal tegentreffers. Volgens hem ligt het ook aan de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. "We krijgen doelpunten tegen uit omschakelmomenten, maar ook doordat ons centrale verdedigingsduo duels verliest. We hebben in de eerste seizoenshelft veel reparatiewerkzaamheden verricht. Maar ja, dan begint de wedstrijd en ligt-ie er na zeven minuten alweer in.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen