Serrarens wijdt derde rode kaart in jaar tijd aan fysieke speelstijl

28 februari 2019, 08:24

De Graafschap-spits Fabian Serrarens spreekt zich uit na zijn derde rode kaart binnen een jaar tijd. Volgens de aanvaller, die afgelopen weekend vijf minuten na zijn invalbeurt van het veld moest na een slaande beweging, komen de kaarten vooral door zijn fysieke speelstijl.

In maart kreeg Serrarens een rode kaart tijdens het Eerste Divisie-duel tegen Fortuna Sittard en in september werd de Amsterdammer van het veld gestuurd bij Heracles Almelo. De overtreding tegen PEC Zwolle (0-3 winst) levert Serrarens een schorsing van vier duels op.

"Ik heb nu eenmaal een fysieke speelstijl, dat is lastig te veranderen", vertelt hij bij De Gelderlander. Serrarens houdt naar eigen zeggen van stevige duels en vindt dat verdedigers zich ook niet onbetuigd laten. De elleboogstoot op PEC Zwolle-speler Thomas Lam was volgens de invaller geen opzettelijke poging. "Het was een ongelukkige actie. Hij trok mij naar achteren. Met mijn armen probeerde ik los te komen."

De komende weken moet De Graafschap het dus zonder Serrarens doen. Tegen PEC bleken de Superboeren van Henk de Jong dat prima te kunnen. Charlison Benschop krijgt waarschijnlijk de komende weken de kans in de spits.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen