Van Egmond niet rouwig om veelbesproken corner Ajax

28 februari 2019, 13:38   Bijgewerkt: 28 februari 2019, 13:58

Scheidsrechtersbaas Van Egmond vindt niet dat het wringt dat de VAR niet mag ingrijpen bij een onterecht toegekende hoekschop. Woensdagavond opende Ajax de score in de Bekerklassieker uit een corner, terwijl Dusan Tadic de bal als laatste raakte.

Volgens Van Egmond zijn de regels echter duidelijk: "De VAR grijpt alleen in bij doelpunten, rode kaarten en strafschoppen. Het is natuurlijk altijd jammer als er wordt gescoord uit een onterechte hoekschop. Maar het wringt niet. Dit weten wij", verklaart hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Vooraf is afgesproken dat er niet wordt ingegrepen bij onterechte corners, vrije trappen en inworpen. "Hier is volgens de opgestelde protocollen gehandeld. En daar moeten we het mee doen."

Onder meer Jordy Clasie uitte zijn ongenoegen na afloop, maar volgens Van Egmond valt er niets aan te doen. "Bij [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/346657/beelden-komt-ajax-op-voorsprong-via-onterechte-hoekschop/,_blank,de tackle] van Clasie kijkt de VAR alleen naar de vraag: is dit wel of geen strafschop? Dat was niet het geval, dus kunnen ze niets anders dan bevestigen dat het spel verder gaat en er dus een corner wordt genomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen