Wellenreuther had niet direct door dat Willem II door was

1 maart 2019, 07:57

Timon Wellenreuther groeide donderdagavond tot held van Willem II door in de penaltyserie tegen AZ liefst drie strafschoppen te keren. Mede door zijn reddingen bereikten de Tilburgers de finale van de KNVB, waarin Ajax de tegenstander zal zijn. Nadat Bjørn Johnsen de beslissende penalty miste, had de Duitse doelman niet meteen door dat de wedstrijd beslist was.

"Ik wist niet dat we hadden gewonnen. De eerste twee seconden was ik daarom koel", geeft Wellenreuther toe in gesprek met FOX Sports. De Duitse sluitpost stond voorafgaand aan de halve eindstrijd niet bekend als penaltykiller. Sterker nog: Wellenreuther had geen van de negen strafschoppen gekeerd die Willem II tegen kreeg.

Wellenreuther maakte aan die reeks een einde en keerde de strafschoppen van Teun Koopmeiners, Guus Til en Ricardo van Rhijn. "We hadden een goed plan en hadden de eerste twee spelers geanalyseerd. In elke hoek waar ze schoten, was ik. Daar ging ik honderd procent voor. Of ik een penaltykiller ben? Dat weet ik niet. In voetbal draait het om geluk en dat was aan mijn zijde", reageert de bescheiden doelman.

Lees ookPeters in zevende hemel: "Dit is ongeëvenaard

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen