Van den Brom in zak en as na uitschakeling: "Droom is vervlogen"

1 maart 2019, 08:40

John van den Brom is flink teleurgesteld dat het AZ niet is gelukt om de finale van de KNVB Beker te bereiken. Op bezoek bij Willem II ging het mis voor de Alkmaarders. Na penalty's werd de nummer vier van de Eredivisie uitgeschakeld in het bekertoernooi.

"Je wilt graag met iets tastbaars afscheid nemen en die droom is nu vervlogen", aldus de toekomst FC Utrecht-trainer in gesprek met FOX Sports. "Dat is jammer voor iedereen bij AZ en ook voor mij persoonlijk. Het resultaat is natuurlijk teleurstellend en de manier waarop we gespeeld hebben ook. Alleen de eerste helft was goed, maar met name na rust en in de verlenging vergaten we te voetballen en waren we heel matig in balbezit."

AZ faalde hopeloos in de strafschoppenserie: Teun Koopmeiners, Guus Til, Ricardo van Rhijn en Bjørn Johnsen misten vier van de vijf penalty's. "Je kunt na een penaltyserie altijd zeggen dat de keeper het goed heeft gedaan. Maar als hij drie ballen klemvast heeft, dan mag je ook zeggen dat de penalty's niet goed genomen zijn", stelt de trainer. "We hebben vaste penaltynemers en zij trainen er elke dag op, dus daar lag het niet aan. Het is doodzonde."

In het bekertoernooi is AZ klaar, maar in de competitie nog niet. De Alkmaarders kunnen de komende weken een aanval doen op de derde plaats van Feyenoord. "Het seizoen gaat nu niet als een nachtkaars uit wat mij betreft, want we hebben nog veel om voor te spelen in de competitie. Daar moeten we nu volle bak voor gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen