Rutten is een 'absolute voorstander' van invoeren BeNe-Liga

1 maart 2019, 16:15

Het lijkt Fred Rutten een uitstekend idee als er in de toekomst een BeNe-Liga zou komen in Europa. De oefenmeester gaf aan 'een absolute voorstander' te zijn van een competitie tussen Belgische en Nederlandse clubs. "We zullen het gat nooit kunnen dichten met de allergrootste clubs in Europa, maar we zouden wel meer kans op succes hebben met een BeNe-Liga."

Dat zei hij op de persconferentie geciteerd door Sporza. "Zelfs in Nederland staan ze niet weigerachtig tegenover een gezamenlijke competitie. Het Belgische voetbal is geëvolueerd. Als je kijkt naar de Belgische resultaten in Europa, dan zijn die beter dan de Nederlandse", stelt de Nederlandse coach, die dit weekend in de Jupiler Pro League hekkensluiter Lokeren treft.

Normaliter moet dat drie punten opleveren, maar Rutten wilde niet vooruit lopen op de zaken. "We moeten naar daar gaan met goede en gezonde energie en terug in de bus stappen met drie punten. Het maakt me niet uit hoe. Het sprankelende voetbal dat bij Anderlecht hoort, daar zijn we nog ver van verwijderd. We zitten in de modus waarbij we punten bij elkaar schrapen om Play-off I te halen. Dan staat de schoonheid van het spel niet voorop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen